НОВИНИ

Лято 2021: Отвориха за туристи плажовете по Черноморието

bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 01.06.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Официално от днес всички плажове по родното Черноморие отварят за туристи. На 1 юни се дава старт и на сезона в най-големия южен туристически курорт у нас Слънчев бряг.

Въпреки облачното време се забелязват туристи, а някои от тях дори избраха и днес да отидат на плаж. Главно в курорта има българи и румънски туристи, които започнаха да идват у нас след отпадането на задължителния PCR тест.

Цените на плажа в Слънчев бряг са намалени с 50% - 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг. На съседния - Слънчев бряг-север, цените са с 50 стотинки по-евтини.

Ръст на резервациите от румънски туристи след отпадането на изискването за PCR тест

"За мен лично тази година сезонът ще бъде по-добър от миналогодишния. Миналата година в Слънчев бряг по това време нямаше никой. Хората бяха страшно изплашени. Знаете, че навсякъде бяха червени зони. Тази година няма да е със сигурност нормалният сезон, който би трябвало да е, но като цяло за мен лично сезонът ще бъде по-добър от миналогодишния. Плажните принадлежности са поставени, плажовете са почистени, обезпаразитени, вече спасителите са на постове, има и флагова сигнализация", обясни концесионерът на плажа Кирил Спасов.

От днес Министерството на туризма започва проверки на ивиците, където концесионерите са заявили, че ще намалят цените. Проверките се налагат, тъй като ако концесионерът намали цената, съответно ще му бъде опростена и част от концесионната такса.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министрите на културата на България и РСМ изработват Програма за сътрудничество
Министрите на културата на България и РСМ изработват Програма за сътрудничество
Над 200 деца преминаха по стъпките на Христо Ботев и неговата чета
Над 200 деца преминаха по стъпките на Христо Ботев и неговата чета