НОВИНИ

Облачно и дъждовно днес, температурите ще са между 15° и 20°

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 01.06.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Съществено по-ниски от типичните за началото на юни ще бъдат максималните температури днес, между 15° и 20°. Ще бъде облачно, в много райони с валежи от дъжд, на места интензивни и придружени от гръмотевици. Значителни количества ще има на изолирани места в планинските райони и по Черноморието. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад.

Облачно ще е и през нощта, с изключение на югозападните райони. На много места в Северна България ще превалява дъжд. Ще бъде почти тихо, в Източна България със слаб североизточен вятър.

Утре максималните температури слабо ще се повишат, в сравнение с днес и ще са между 17° и 22°. Над Източна България облачността ще е по-често значителна, с превалявания от дъжд, докато над западната половина от страната преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд и там ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали . Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

И по Черноморието облачността ще е по-често значителна, с превалявания от дъжд. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Температурата на морската вода е около 17 - 18°, а вълнението на морето ще бъде 2 до 3 бала. Ще духа до умерен вятър от северозапад.

В планините облачността ще е променлива, с превалявания от дъжд, като над около 2000 ще продължи да вали сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са между 5 и 10 градуса, в град Банско - около 16 градуса.

Слънчево и все по-топло ще бъде утре в страните от Централна Европа, както в Европейска Русия. С валежи ще бъде във Франция, Великобритания, Украйна, както и в много райони от Балканите.

У нас през втората половина на седмицата температурите ще продължат да се повишават, но ще е все още хладно за сезона, особено в Източна България. Там има и повишена вероятност за валежи в четвъртък и петък. Над останалите райони от страната ще преобладава слънчево време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиян шофьор се обърна с колата си в р. Сребра
Пиян шофьор се обърна с колата си в р. Сребра
Покушение срещу министър в Уганда: убита е дъщеря му
Покушение срещу министър в Уганда: убита е дъщеря му