НОВИНИ

Моловете се подготвят да отворят в понеделник

bnt avatar logo
от БНТ
20:14, 16.05.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Моловете са в трескава подготовка да отворят врати в понеделник. Според заповедта на здравния министър, в търговските центрове затворени ще останат увеселителните и игралните зали, баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене, детските и спортни съоръжения на закрито.

Във Варна търговските центрове се готвят за предстоящото отваряне при спазване на всички изисквания. Извършва се дизенфекциране на помещенията, специални мерки се въвеждат на входовете и изходите. Указателни табели и стрелки ще показват как ще се извършва движението на клиентите, които задължително трябва да носят предпазни маски.

В най-големия търговски център във Варна тече трескава подготовка за отваряне. Изпълняват се всички изисквания. Вече е направена техническа диагностика на асансьорите, ескалаторите, въздуховодите и климатиците.

Иво Генов - директор на търговски център: Създадохме условия за завишаване на хигиената, закупихме автоматични диспенсъри, създадохме организация за вход и изход в търговския център от понеделник и нашата охранителна компания ще следи за изпълнението на това.

Магазините вече са в готовност да отворят след два месеца на извънредно положение.

Петя Димитрова - дизайнер в магазин за мъжка мода: С нетърпение очакваме момента. Периодът за нас и въобще за този бранш, беше много тежък и дълъг. Отрази се много върху бизнеса ни. Може би ще трябва да наваксваме доста дълго време тези загуби.

Цялата сграда на мола ще се проветрява на необходимото време, а на всеки час ще се дезинфекцират повърхностите, които се докосват от клиентите.

От търговския център призовават клиентите за отговорно пазаруване, носене на маски и спазване на необходимата дистанция.

Даниела Цекова, Нора Бочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат да има застраховка срещу COVID-19 при пътуване през лятото
Предлагат да има застраховка срещу COVID-19 при пътуване през лятото
До 100 държавни бензиностанции в областните градове
До 100 държавни бензиностанции в областните градове