НОВИНИ

Монреал, Бостън и Лас Вегас записаха победи в НХЛ

Канейдиънс с драматичен успех с 4:3 над Уинипег след дузпи

Монреал Канейдиънс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:50, 29.10.2023
Чете се за: 06:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Джоел Армия от Монреал вкара за 3:3 в 1:54 минута на третата третина, а вратарят Джейк Алън спаси 42 изстрела към мрежата си, за да могат Канейдиънс да победят с 4:3 Уинипег след дузпи в мач от първенството на НХЛ.

Гостите наваксаха изоставане от два гола и в четвъртък срещу Калъмбъс, а с днешната победа събраха 11 точки и се изравниха на 2-ото място в Атлантическата дивизия с Торонто и Детройт.

Ветеранът Армия започна сезона в сателитния отбор на клуба в АХЛ (второто ниво на хокея в Северна Америка), но беше издърпан в основната формация и гостуването в Уинипег (Манитоба) беше негов първи мач. Той направи двойно подаване с Кейдън Гюле и простреля вратаря на домакините Лоран Бросоа, който иначе спаси 26 изстрела. Но въпреки равенството, Джетс не се отказаха и продължиха да търсят победен гол. И само отличната игра на вратаря Алън изпрати мача в продълженията и оттам на дузпи. Там Ник Сузуки вкара единствения гол и осигури успеха на гостите.

Иначе в редовното време Адам Лоури се разписа два пъти за Уинипег, а едно попадение добави Нино Нийдеррайтер. За Монреал Джъстин Барън изравни за 1:1 през първия период, а Шон Монахън намали на 2:3.

Лас Вегас вече има 17 точки и води в цялата Западна конференция, след като спечели с 4:3 след дузпи като гост на Лос Анджелис. Вратарят на Рицарите от Вегас Логън Томпсън спаси 36 изстрела в редовното време, а също така и още три при дузпите. Джак Айкел отбеляза 27-ия си рожден ден с решителен гол при наказателните удари. Иначе в редовното време за тях се разписаха Марк Стоун, Майкъл Амадио и Уилям Карие. Лас Вегас започна сезона с две поредни загуби в първите си два мача, но в следващите 9 инкасираха едва едно поражение.

Дрю Дъфти, Алекс Лаферие и Тревър Люис се разписаха за Лос Анджелис, които търпят първо поражение след две поредни победи. Тимът им е на 3-о място в Тихоокеанската дивизия с 10 точки.

Ню Йорк Рейнджърс остава на върха в Столичната дивизия, след като спечели с 4:3 при гостуването на Ванкувър след продължение. Тимът има 12 точки и води с 2 пред Каролина. Майка Зибанеджад се разписа веднъж, а иначе приключи срещата с три точки по "системата гол+пас". К’Андре Милър пък вкара победния гол в продължението. Артеми Панарин и Адам Фокс се отличиха с по гол и асистенция, които иначе печелят за четвърти пореден мач. Вратарят им Игор Шестьоркин спаси 30 изстрела, в това число и три пъти на Андрей Кузменко от Ванкувър в допълнителното време.

Джей Ти Милър, Тайлър Майърс и Карсън Соуси отговориха с попадения за Кенъкс. Вратарят им Кейси ДеСмит спаси 20 шута, но се предаде 3:48 минути след началото на продължението, когато Милър – току що влязъл на леда, изненада защитниците.

Анахайм Дъкс отнесе със 7:4 Филаделфия като гост, а Франк Ватрано се отличи с хеттрик. Райън Сторм добави още един и изработи други два, а останалите попадения бяха дело на Адам Енрике, Тревър Зеграс и Брет Лийсън. За Патоците това е трета поредна победа и те са 4-и с 8 точки в Тихоокеанската дивизия. Вратарят им Лукаш Достал спаси 27 изстрела. Травис Конечни заби два гола за Филаделфия, а Кам Аткинсън и Джоуел Фараби също бяха точни, което не беше достатъчно.

Бостън Брюинс остава на върха на Изток след убедителния си успех с 4:1 над Детройт. Дейвид Пастранак отбеляза два гола за това в третия период на срещата, а също така участва и още една голова атака. Павел Заха и Чарли Макевой направиха 2:0 в първите 20 минути, като попадението на Заха беше след подаването на Пастранак.

Джоуи Велено се разписа за Детройт, като това е негов пети гол в последните пет мача. за Червените криле, които са на 2-о място в своя поток, това е втора поредна загуба след преди това серия от пет поредни победи. Вратарят им Виле Хусо спаси 27 шута към мрежата си днес.

Руският вратар Семьон Варламов единствен в днешния ден може да се похвали със суха мрежа, тъй като не допусна попадение при успеха на своя отбор Ню Йорк Айлендърс с 2:0 над Калъмбъс Блу Джакетс. Той спаси 34 изстрела и за 39-и път в професионалната си кариера остава без попадение.

Кайл Палмиери вкара първия гол за Айлендърс, а Мат Мартин добави втория 3:21 минути преди финалната сирена.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма сигнали изборни нарушения във Видин
Няма сигнали изборни нарушения във Видин
Нова мода сред дилърите на гласове в Несебър: Опрощаване на дългове и закупуване на бяла техника
Нова мода сред дилърите на гласове в Несебър: Опрощаване на дългове и закупуване на бяла техника