НОВИНИ

Моуриньо: Има хора, които се интересуват да завършим осми

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:59, 14.05.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
моуриньо хора интересуват завършим осми
Слушай новината

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо се изказа остро срещу съдиите в Италия и заяви, че има хора, чиито интерес е неговият отбор да остане осми в крайното подреждане на Серия "А" и да остане извън европейските клубни турнири.

Причина за изказването на Специалния са съдийските решения при загубата на неговия тим с 0:2 срещу Фиорентина в последния кръг.

"Има хора, които се интересуват да заемем осмо място. Имаме надежда за спечелване на финала на Лига на конференциите. В мача срещу Фиорентина съперникът се движи по-добре, играхме добре, но бяхме уморени от съдиите, ВАР и проблемите след мачовете. Съдиите допуснаха грешка, бяха наказани, но къде са нашите точки? Искам да завършим пети или шести – това е нашата цел", коментира португалският специалист.

В момента съставът на Рома се намира на шестата позиция с актив от 59 точки, колкото имат и тимовете на Фиорентина и Аталанта два кръга преди края на сезона. "Римските вълци" обаче имат леко предимство заради по-добри показатели в преките двубои.

Ако отборът, воден от Жозе Моуриньо, не успее да се класира за Европа през италианското първенство, то ще има шанс да го стори през Лигата на конференциите, където "вълците" ще играят финал срещу Фейенорд.

Сблъсъкът за трофея е на 22 май в Тирана, а победителят ще получи право да участва в групите на Лига Европа през следващия сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
75-годишна жена загина при пожар в Дупница (СНИМКИ)
75-годишна жена загина при пожар в Дупница (СНИМКИ)
Столична община: Не са верни твърденията, че е купуван 2 пъти по-скъп газ за "Столичен автотранспорт"
Столична община: Не са верни твърденията, че е купуван 2 пъти по-скъп газ за "Столичен автотранспорт"