НОВИНИ

МВР: Изборният ден започна без сериозни нарушения на обществения ред

bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 02.10.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
мвр изборният ден започна без сериозни нарушения обществения ред
Слушай новината

Изборният ден започна в 7.00 часа. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите, съобщават от МВР.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02/9011298 и имейл izbori2022@mvr.bg.

Създадена е организация и звената на Дирекция "Български документи за самоличност" работят в днешния ден от 8.30 до 19.00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентски и парламентарни избори в Босна и Херцеговина
Президентски и парламентарни избори в Босна и Херцеговина
Зеленски: Все още се водят сражения край стратегическия град Лиман в Донецкия регион
Зеленски: Все още се водят сражения край стратегическия град Лиман в Донецкия регион