НОВИНИ

МВР снима с дронове АМ "Хемус", за да види дали има нарушения по строежа

bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 27.10.2021
Чете се за: 01:20 мин.
Регионални
Слушай новината

МВР облита с дронове и снима трасето на строящата се магистрала "Хемус", за да провери твърденията на регионалния министър Виолета Комитова, че има нарушения по строежа и сключените договори.

Ще бъдат проверявани всички лотове - обясни директорът на националната полиция Станимир Станев и когато се съберат достатъчно данни, резултатите ще бъдат докладвани на прокуратурата.

"75 млн. са приведени, от които 72 млн. лв. са приведени на една подизпълнителска фирма за този лот, на който се намираме в момента. И още 91 млн., от които 74 са приведени на друга фирма подизпълнител за следващия лот № 5. Правим проверки относно собствеността на терените, т. е. дали са били отчуждени и дали има разрешение за строеж. Ще се проследи цялото движение на паричните средства и тяхното усвояване за съответните дейности, извършени на тази магистрала. Според договорите трябва да има наемана техника и доставка на материали. Това е предмет на договорите и искаме да видим на място къде е техниката и ще проверим къде са материалите", каза комисар Станимир Станев, директор на ГДНП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След смъртта на родилка - опашка за ваксинация в село Градец
След смъртта на родилка - опашка за ваксинация в село Градец
Акция на СДВР срещу наркоразпространението, един е задържан
Акция на СДВР срещу наркоразпространението, един е задържан