НОВИНИ

На гости в Чавдар - българското село без нито една дупка по улиците

bnt avatar logo
от БНТ
17:08, 03.12.2020
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Тази събота екипът на „Европейци“ е на гости в Чавдар – българското село за чудо и приказ, което по нищо не отстъпва на европейските.

Със свежите идеи на своите жители, иновативните решения на местната власт и финансовата подкрепа от кохезионните фондове на Европейския съюз, селото не спира да гледа напред в бъдещето.

Чавдар има всички удобства на съвременния град – детска градина, училище, лекар, зъболекар, магазинчета. Има си и канализация, за да не се налага младите семейства, които са решили да купят имот, тепърва да разкопават за свързване към ВиК мрежата.

Ако се разходите в селото, със сигурност ще останете очаровани от спретнатите къщи, чистотата и усмихнатите лица на местните жители. В Чавдар обаче прави впечатление и много странна особеност – там няма нито една улица с дупки.

„Така, когато човек си кара в селото, свиква, че улиците са абсолютно равни... до момента, в който отиде до някое съседно и слаломът започне с пълна сила“, разказва Иван, който живее в Чавдар със съпругата си Катерина и двамата отглеждат малкия си син там.

Защо младото семейство избира точно Чавдар и как нашенското село заприлича на европейско – гледайте в „Европейци“ тази събота, веднага след централните новини в 20 ч.

Фоторазходка из китното село – вижте през обектива на нашия фоторепортер Десислава Кулелиева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управляващите предлагат: Прокурор, който да разследва главния прокурор
Управляващите предлагат: Прокурор, който да разследва главния прокурор
По време на пандемията: Бум на екологични къщи в Испания
По време на пандемията: Бум на екологични къщи в Испания