НОВИНИ

Петър Волгин: Мнозинството в ЕП е доста по-досадно от българското, което е труднопостижимо

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 27.07.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

"Няма как да приемете насериозно това, което казва една институция, ръководена от госпожа Урсула фон дер Лайен, защото по презумпция такава институция няма как да излезе със смислено решение". Това заяви в "Говори сега" евродепутатът от “Възраждане” Петър Волгин по повод заявената от ЕК подкрепа за конституционните промени у нас.

В подкрепа на тезата си той обобщи направеното от Фон дер Лайен през предишния петгодишен мандат: по думите му тя е "загробила Европа" с налагането на Зелената сделка, деиндустриализирала я е и в резултат на това Европейският съюз е започнал да изостава икономически от САЩ и Китай.

"И още един много важен аспект по повод ваксините - ден преди госпожа Урсула фон дер Лайен да бъде избрана за втори мандат, излезе решение на Европейския съд, че ЕК е действала крайно непрозрачно при сключването на договорите с "Пфайзер". Само няколко неща ни изредих за това какво представлява тази ЕК и може да направите извода, че когато тази ЕК казва, че нещо е добро, то със сигурност е лошо и обратно - щом казва, че нещо е лошо, но със сигурност е добро", коментира Волгин.

Според него мнозинството в този Европейски парламент, което определи като "трансатлантическо и евроатлантическо", е "доста по-досадно от българското, което е труднопостижимо".

Вижте разговора във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Росенов пред БНТ: Дошъл съм за златото (ВИДЕО)
Радослав Росенов пред БНТ: Дошъл съм за златото (ВИДЕО)
Нестеров и Милев загубиха финала на двойки на "Чаланджър" турнир във Верона
Нестеров и Милев загубиха финала на двойки на "Чаланджър" турнир във Верона