НОВИНИ

На Никулден: Запалиха светлините на коледната елха в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
20:51, 06.12.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Светлините на коледното дърво в Бургас бе запалено по традиция на празника на морския град Никулден. Днес грейнаха и лампичките от празничната украса по улиците на града - те бяха включени от кмета Димитър Николов, композитора Стефан Диомов и златното момиче Стефани Кирякова.

Бургас е с най-впечатляващата елха в България. Стилизираното дърво е високо 18 метра. То е окичено с 9000 лампички, които ще светят в различни цветове. Всяка една от тях може да бъде управлявана самостоятелно и по този начин елхата ще сменя своите цветове непрекъснато.

Всяка вечер по време на празничния месец декември бургаската коледна елха ще е в центъра на светлинно шоу, което съчетава музика и светлинни ефекти. С помощта на автоматичното управление на всяка от лампичките елхата ще се превръща в светещ екран, върху който ще оживяват различни картини. Подобна арт коледна инсталация се прави за първи път в България, обясняват авторите на проекта.

Освен новата елха, тази година коледната украса по главните улици и пешеходните зони на Бургас също ще бъде по-различна. Стълбовете по ул. "Александровска" ще бъдат окичени със светещи венци. Гирляндите ще светят в различни нюанси на бялото, а Компасът ще бъде огряван от разноцветни лампички.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър Пазарджик ще оцелява във волейболното първенство с юноши
Хебър Пазарджик ще оцелява във волейболното първенство с юноши
"Касапина от Хан Юнис" - кой е най-издирваният от Израел човек?
"Касапина от Хан Юнис" - кой е най-издирваният от Израел човек?