НОВИНИ

На път за празниците: Къде се очакват големи задръствания по магистралите

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:58, 11.04.2023
Чете се за: 03:50 мин.
У нас
Слушай новината

Празничното пътуване около Великден може да отнеме доста повече време от обичайното. Причината - заради ремонти по основни пътни артерии се очакват не по-малко от 10 тапи. Стесняване на платната за движение, ограничение на скоростта и въвеждане на заобиколни маршрути има на магистралите "Тракия", "Струма" и "Хемус".

Анатоли: "Пътувам за Хасково и вместо два часа и половина - три часа и половина."

За Анатоли днес е поредното продължително чакане в задръстването на магистрала "Тракия", тъй като често пътува до София:

"Час време. Около 45 минути. Не съм засичал, много време."

Изпитанието за шофьорите по АМ "Тракия" започва още от самото ѝ начало в посока Пловдив. Заради асфалтиране на част от пътното платно движението се извършва само в една лента. Отсечката, която се асфалтира е с дължина 2 километра.

Иван: "Първо асфалта трябва да се изрони. След това се поставя такъв материал, който споява асфалта. Днес би трябвало да го асфалтират и да сложат маркировката."

Малко преди Вакарел, движението отново минава само в една лента заради ремонта на плочата на моста и продължава така около километър. Около Ихтиман, следват още две стеснявания отново заради ремонти. Стеснения и ограничения на скоростта до 70 км/ч има и на територията на Пловдив и Стара Загора.

С повишено внимание трябва да се движат шофьорите и в отсечката между областите Сливен и Бургас, където се ремонтират мрежите за опазване на птици. Очаква се до Великден от АПИ да пуснат новия северен обход на Бургас, което ще облекчи трафика.

Анатоли: "Сега точно за Великден почват да правят ремонти. Не мога да разбера каква е причината".

- Колата играе по пътя - мрежово напукване, неравности по пътя, като се сложи табелата смятат, че това решава проблема. Не, не трябва да има табели, че пътят е негоден. Трябва да се оправи пътя, за да може да пътуваме спокойно.

- Ако искате добро качество трябва да имате много ремонти.

- Аз съм от Германия. И там пътното строителство не е чак толкова добро. - Наистина? Забравете, че най-добрите пътища се намират в Германия. Понякога не са толкова добри.

Тапи се очакват и на автомагистрала "Хемус". На 15-ия километър на излизане от София пътят е стеснен поради асфалтиране. Движението в района на виадукта преди тунел "Витиня" е затруднено заради ремонти. Утре от 8.30 ч. до 16.30 ч. ще бъде ограничено движението в тунела в тръбата посока София заради проверка на електрическата инсталация. Трафикът от 30-и до 35-и км ще се отбива по първокласния път Ботевград – София.

Снимки: БТА/Архив

По магистрала "Струма" шофьорите също ще трябва да се съобразят със скоростни ограничения на места до 70 км/ч заради лоша асфалтова настилка. Близо до изхода за пернишкото село Студена, движението е ограничено дори до 50 км/ч заради подготовка за ремонтни дейности.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Боримиров напуска "Левски на левскарите", Славиша Стоянович отрече слуховете
Даниел Боримиров напуска "Левски на левскарите", Славиша Стоянович отрече слуховете
Възможна ли е четиридневна работна седмица у нас?
Възможна ли е четиридневна работна седмица у нас?