НОВИНИ

Собственици на каравани нямат достъп до тях заради неуредици в два къмпинга в Бургаско

bnt avatar logo
от БНТ
20:32, 11.04.2023
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Напрежение по Южното Черноморие заради нарушения в два къмпинга. Собствениците на каравани, които са платили наем това лято, няма да могат да ги използват заради административни неуредици от страна на наемодателите.

От шест години Бисер Георгиев има каравана на къмпинг край Лозенец. Преди дни остава изненадан, когато разбира, че земята, която е наел, не е на къмпинга.

"Изненадан съм, от една страна от собственика на къмпинг "Якото място". Той се казва Явор Атанасов, на когото всеки път аз съм си плащал вноски и се оказва, че земята не е негова, а е общинска и в момента трябва моята каравана, плюс мои съседи да отстранят караваните си принудително", обясни Георгиев.

В същата ситуация е и Симеон Славчев, който не е подозирал, че ще се сблъска с подобен казус, години след като е установил караваната си.

"Той е предоставил договори, които сме сключвали от година за година, но не е предоставил, така или иначе, никога собственост на имота. Въпросът е абсолютно принципен и даваме сигнал да не бъдат измамени и други хора, Очевидно това е практика, която се извършва там", коментира Славчев.

Свързахме се и със собственика на къмпинга, който категорично отказа коментар. Седем каравани в къмпинга се намират на общинска земя. От община Царево заявиха, че те ще трябва да бъдат съборени. Все още обаче срок няма.

Нарушения се открити и на друг къмпинг – край Черноморец, който две лета е работил без да има съответните документи.

"Започнали са да упражняват дейността, без да имат влезли в сила подробни устройствени планове и съгласуване с нас и с община Созопол инвестиционни предложения за това. Спряхме тези процедури и издадохме постановление за спиране на дейността, докато не се решат тези въпроси", каза Павел Маринов, директор на РИСОВ-Бургас.

Общо 8 са различни административни актове, издадени за къмпинга. Всички те обаче се облажват от собственика. Сега се чака думата на Административния съд в Бургас, за да се реши съдбата и на този къмпинг.

Репортер: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Победа в пет сета донесе аванс на ЦСКА в полуфиналната серия с Нефтохимик
Победа в пет сета донесе аванс на ЦСКА в полуфиналната серия с Нефтохимик
За какво стигат 70-те лева великденска добавка на пенсионерите?
За какво стигат 70-те лева великденска добавка на пенсионерите?