НОВИНИ

На запад снеговалежите временно спират, на изток ще вали дъжд

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 27.01.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Днес снеговалежите в повечето райони на Западна България временно ще спрат. В Източна България валежите ще са от дъжд и ще са значителни по количество. Предимно дъжд ще вали и по поречието на Дунав. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад, в Източна България от север и с него ще започне да прониква студен въздух.

Вечерта снеговалежите в Западна и Централна Северна България отново ще се активизират. Минимални температури - от минус 1° на места в Западна България до 8 - 9° в източните райони; максимални между 1° и 6°, по-високи в източните райони до 9 - 10°, в София около 2°.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява слаб сняг, който вечерта ще се усили. Вятърът ще отслабне до умерен и ще се ориентира от североизток, само по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

През почивните дни ще се задържи облачно. В Северна България валежите ще продължат, навсякъде ще са от сняг, значителни по количество ще са в събота в североизточните райони. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максималните - между 0° и 5°.

През първите дни от новата седмица облачността ще е променлива, често значителна, но само на отделни места, главно планинските райони ще има слаби валежи от сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка техника влиза в Каравелово и Богдан, за да разчисти деретата на реките
Тежка техника влиза в Каравелово и Богдан, за да разчисти деретата на реките
Автобус падна в езеро в Турция, камера е заснела инцидента
Автобус падна в езеро в Турция, камера е заснела инцидента