НОВИНИ

Равностоен футбол и нулево равенство между България и Люксембург в Пловдив

Без попадения на стадион "Христо Ботев".

живо българия люксембург
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:00, 12.10.2024 (обновена)
7174
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България завърши при нулево равенство в домакинството си на Люксембург в трета среща от група 3 в Дивизия „С“ на турнира Лига на нациите.

По този начин възпитаниците на селекционера Илиан Илиев излязоха временно на върха в подреждането на групата с 5 точки от три мача, с точка повече от втория Беларус, който по-късно тази вечер посреща селекцията на Северна Ирландия в другия мач от групата. За Люксембург това бе първа спечелена точка, с която отборът остава на последно място в подреждането. За България това бе девети мач без загуба, като записа 2 победи и 7 равенства.

Двубоят на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив се игра пред над 16 000 зрители по трибуните и беше равностоен, а главният съдия Давид Шмайц от Словения показа цели 11 жълти картона на играчите на двата отбора.

Точно след четвърт част игра „лъвовете“ стигнаха до първи изгоден шанс за откриващо попадение. Той дойде след грешка на вратаря на Люксембург Антони Морис. Стражът бе пресиран от Кирил Десподов и си поведе дълго топката, което позволи на Филип Кръстев да го изпревари и да опита изстрел към опразнената врата, но Саид Корач бързо възстанови позицията си и изчисти пред голлинията.

В ответната атака гостите също бяха близо до попадение. Алесио Курчи бе изпуснат от Живко Атанасов след извеждащ пас в наказателното поле и опита да прехвърли Димитър Митов, но топката премина над напречната греда.

В 38-ата минута възпитаниците на Илиан Илиев изиграха добре заучена комбинация от ъглов удар, при която след късо изпълнение Десподов центрира прострелно по земя към непокрития Александър Колев, който обаче не успя да засече. Почивката дойде при нулево равенство.

В 68-ата минута Кирил Десподов изпълни по отличен начин пряк свободен удар на около 25 метра от вратата на Антони Морис, който обаче се разтегна максимално и успя да избие в корнер. След неговото изпълнение се стигна до още един точен изстрел за „трикольорите“. Отправи го Мартин Минчев с глава, но стражът на гостите отново бе на мястото си и улови.

В 77-ата минута Филип Кръстев отправи силен шут от далечно разстояние, попаднал право в ръцете на Морис.

В четвъртия си мач от групата на 15 октомври възпитаниците на Илиан Илиев гостуват на Северна Ирландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава размяната на удари между Израел и Хизбула
Продължава размяната на удари между Израел и Хизбула
БАН отбеляза 155 години от създаването си
БАН отбеляза 155 години от създаването си