НОВИНИ

Началникът на отбраната: Българската армия е готова да защитава суверенитета и териториалната цялост на държавата

bnt avatar logo
от БНТ
11:50, 06.05.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Българската армия е готова да защитава суверенитета и териториалната цялост на държавата. Това заяви на кратък брифинг началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

"Мисля, че се постарахме достойно да направим достояние на всички българи ежедневието на българската армия, процесът на поддържане на способности в тази сложна обстановка.
Не се наложи да действаме пряко в борбата с коронавируса, но поддържаме непрекъсната готовност да се включим, ако се наложи", категоричен беше адмиралът.

Адмирал Емил Ефтимов - началник на отбраната: В тази сложна обстановка успяхме в началото на пандемията да подготвим и да ротираме успешно нашите контингенти зад граница. Извършихме ротация след изолация, изследване на здравния статус, издаване на здравни сертификати на над 200 военнослужещи, за което получихме признателност и благодарност от нашите коалиционни партньори.

В момента военните с доказан COVID-19 са 4 военнослужещи и 9 цивилни служители. Тяхното състояние е стабилно.

Началникът на отбраната заяви, че след отпадането на извънредното положение продължават да изпълняват по план и в пълен обем планираната бойна подготовка. Той допълни, че през есента предстои бригадно учение на сухопътни войски в пълен мащаб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Деня на храбростта и на Българската армия
Отбелязваме Деня на храбростта и на Българската армия
Цивилни прекъснаха демонстрацията на спецчастите в Црънча
Цивилни прекъснаха демонстрацията на спецчастите в Црънча