НОВИНИ

Да бъдеш военен лекар в Афганистан - разказ на капитан д-р Людмил Караканов

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
11:23, 06.05.2020
5373
Чете се за: 00:37 мин.
Още

История за един военен лекар, който преди по-малко от месец се върна от Афганистан.

Капитан д-р Людмил Караканов е специалист по инфекциозни болести във ВМА. Последните 6 месеца прекарва в Афганистан като лекар на българския контингент.

Капитан д-р Людмил Караканов - специалист по инфекциозни болести, ВМА: Картината в Афганистан никога не е била приветлива, никога не е била и спокойна. Животът там е съпроводен с едно очакване непрекъснато - да нападнат базата по въздух или по суша не е нещо невъзможно.

По време на мисията в Кандахар е поканен като консултант по варицела в болницата на НАТО. Той разказа, че за коронавируса в Афганистан са чули за пръв път през януари.

Капитан д-р Людмил Караканов - специалист по инфекциозни болести, ВМА: Постепенно на няколко етапа базата се затвори и се ограничи всякакво движение на личен състав. Също така се въведе една 14-дневна карантина за хора, които вече бяха планирали ротациите си на движение - с маски и социална дистанция от метър и половина, два. До момента, както знам от колегите там, все още няма констатиран случай на доказана коронавирусна инфекция.

Вижте още във видеото.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Нека бъдем смели хора в мечтите и действията си
Корнелия Нинова: Нека бъдем смели хора в мечтите и действията си
Ген. Мутафчийски: Днес воините отново са на предния фронт, но в болниците
Ген. Мутафчийски: Днес воините отново са на предния фронт, но в болниците