НОВИНИ

Борисов: Опасността не е отминала. Разхлабваме мерките само, където има дисциплина

bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 06.05.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Ако заразените ескалират, отново затваряме всичко. Ако продължим да сме дисциплинирани, всичко ще е наред. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който в Деня на храбростта посети военната база "Црънча", където протича подготовката на специалните сили.

Днес имаме антирекорд на фона на едно въодушевление - 30 000 загинали в Европа само за денонощие, допълни Борисов.

Храбри са лекарите, пожарникарите, полицаите, социалните работници, всички които работят на първа линия, категоричен е премиерът.

Бойко Борисов, премиер: Имам симпатии към Специалните сили, защото те са изключително подготвени, в пълна координация с баретите от МВР и всички НАТО-вски служби.

Да са ни живи и здрави всички храбри българи, защото такива са и всички, които бяха вкъщи и спазваха карантината, заяви Борисов.

Бойко Борисов, премиер: Днес е празник, да, но опасността не е преминала. Днес заразените са 69, тези които идват от чужбина, пренасят. Представете си как да отворим хотелите.

Разхлабваме мерките само в тези части, където като гражданско общество сме дисциплинирани, заяви в отговор на въпрос на БНТ Борисов. Нищо не сме разхлабили, което да донесе повече пари в бюджета, допълни той.

На 13 май извънредното положение ще бъде подкрепено и заменено от Закона за социалните мерки, обясни премиерът.

Борисов поздрави върховния главнокомандващ Румен Радев за празника на армията и заяви, че модернизацията на военните сили у нас продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засякоха шофьор със 134 км/ч на пловдивски булевард
Засякоха шофьор със 134 км/ч на пловдивски булевард
Цвета Караянчева: Българският национален дух не познава поражението
Цвета Караянчева: Българският национален дух не познава поражението