НОВИНИ

Националите до 20 години ще играят за бронза на Евроволей 2022

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:24, 25.09.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
националите години играят бронза евроволей 2022
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже до 20 години ще спори за бронзовите медали на Евроволей 2022, след като в полуфиналите загуби от домакина на шампионата Италия.

Момчетата на Мартин Стоев отстъпиха с 1:3 (25:23, 17:25, 18:25, 20:25) пред препълнените трибуни в Монтесилвано и по този начин се разминаха с класиране за втора поредна година на голям финал, след като през 2021 година играха за титлата на Световното първенство до 19 години.

Двубоят започна отлично за българите, които спечелиха осем от първите девет разигравания, с което си осигуриха и солидна преднина в резултата. В края на гейма италианците намалиха пасива си, но в крайна сметка "лъвчетата" сложиха точка на спора в тази първа част след 25:23.

За съжаление, от този момент нататък "Скуадра Адзура" изцяло пое контрола върху мача, като в следващите три гейма почти не дадоха шансове на нашите момчета, които от своя страна допуснаха и твърде много грешки в играта си.

Най-резултатен в мача стана Алесандро Боволента от отбора на домакините, който заби 27 точки. За нашия отбор пък най-полезен беше Георги Татаров, който се отчете със 17 пункта.

По този начин България U20 ще трябва да се задоволи с участие в малкия финал днес от 18.30 часа, в който "лъвчетата" ще спорят със състава на Белгия, който в полуфиналите снощи загуби от Полша.

Българите вече веднъж се изправиха срещу белгийците във входа на турнира, като в в първия кръг от груповата фаза момчетата на Мартин Стоев бяха надиграни категорично с 0:3 (17:25, 19:25, 22:25).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските волейболистки стартират на Световното първенство с мач срещу Германия
Българските волейболистки стартират на Световното първенство с мач срещу Германия
Продължават ремонтите на пътища в Югозападна България
Продължават ремонтите на пътища в Югозападна България