НОВИНИ

Над 10 милиона заразени с COVID-19 по света

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:51, 28.06.2020
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Броят на случаите на COVID-19 по света надхвърли 10 милиона души. Коронавирусът отне живота на близо половин милион души за седем месеца. В Само в Съединените щати заразените са над два и половина милиона души.

Прагът от 10 милиона заразени беше преминат, в момент когато най-тежко засегнатите страни смекчиха ограничения срещу разпространението на COVID-19. Това наложи частично връщане на мерките на някои места, а според експерти този модел ще се повтаря често през следващите месеци.

Изчисления на Ройтерс сочат, че в Северна Америка, Латинска Америка и Европа са регистрирани по 25% от случаите, докато в Азия и Близкия Изток те са съответно 11% и 9 на сто.

Пандемията навлезе в нова фаза, когато Индия и Бразилия започнаха да отчитат по 10 хиляди случая дневно. Две трети от всички нови случаи са именно в тези две държави.

В Съединените щати заразените вече са повече от 2,5 милиона души, според статистиката на университета "Джонс Хопкинс".

Щатите Флорида и Тексас съобщиха за рекорден брой нови случаи. Местните власти наредиха на баровете да затворят повторно и наложиха още ограничения за ресторантите.

Мати Булит, собственик на бар в Орландо, Флорида: Персоналът е с маски, има дезинфектанти, правим тестове всяка седмица, работим при намален капацитет. Съобразихме се с всичко, което поискаха.

До 4 юли отново са недостъпни и плажовете на една от най-популярните летни дестинации - Маями.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобиха незаконно къмпингуващи на Северното Черноморие
Глобиха незаконно къмпингуващи на Северното Черноморие
Очакват се резултатите на 750 работници в Смолян
Очакват се резултатите на 750 работници в Смолян