НОВИНИ

Над 1600 служители на "Напоителни системи" остават без заплати този месец

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
17:43, 25.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Над 1600 служители на "Напоителни системи" остават без заплати този месец. Дружеството не може да разплаща и другите си дейности. Новината обяви служебният министър на земеделието Христо Бозуков, като обвини за ситуацията отстраненият от него директор на дружеството Снежина Динева. Тя пък смята, че действията на Бозуков са довели до този проблем.

Сметките на "Напоителни системи", както и електронните подписи за управлението им са блокирани от отстранения бивш директор Снежина Динева, обяви служебният земеделски министър Христо Бозуков. Според него причината за това е, че Динева, както и другите уволнени от съвета на директорите, обжалват в съда уволнението си.

"Как може един човек, който до момента е управлявал, сега да предприеме действия да вкара "Напоителни системи" в несъстоятелност едва ли не, тъй като са блокирани всички възможности на дружеството да се разплаща. Блокирани са електронни подписи, така че в момента няма как да се оперира", заяви Христо Бозуков, служебен министър на земеделието.

Според Снежина Динева обаче, именно начинът, по който е била уволнена, е причина за проблема.

"Така че считам, че за разлика от другите си колеги, които направиха смени, но в протоколите е изрично записано, че до вписването се изпълнява длъжността от предишния директор, при нас това не беше направено. Абсолютно незаконосъобразни действия", заяви Снежина Динева, бивш директор на "Напоителни системи".

И така единственият начин над 1600 човека да получат заплатите си, а "Напоителни системи" да могат да продължат разплащанията си, е съдът да се произнесе по жалбата на Снежина Динева и колегите ѝ от вече отстранения съвет на директорите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опустошително торнадо: 4 души загинаха, над 100 са ранени в Чехия
Опустошително торнадо: 4 души загинаха, над 100 са ранени в Чехия
Издирват 29-годишен мъж във водите на Дунав
Издирват 29-годишен мъж във водите на Дунав