НОВИНИ

Жегите продължават и утре, очакват се до 40 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 25.06.2021
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Още по-горещо ще бъде днес. Увеличава се и броят на областите с предупреждение за опасно високи температури и стойности над 35°.

В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места слабо ще превали. Максималните температури ще са от 31° в североизточните до 39°, дори 40°, на места в западните райони.

Горещото време ще продължи и утре. Предупреждение за опасно високи температури остава в сила в 15 области от страната.

Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи, придружени от гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще са явления в Източна България. Има условия за градушки. Максималните температури ще са между 33° и 38°.

Слънчево ще е времето и по Черноморието. В следобедните часове и там ще има валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Има условия и за градушки. Максималните температури ще са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 22 - 24°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи, придружени от гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 21 градуса на Алеко до 32 градуса в Банско.

На Балканите преди обяд ще бъде слънчево. След обяд на места от северозапад на югоизток ще превали и прегърми. В отделни райони са възможни локални интензивни явления и градушки. Температурите слабо ще се понижат, но в южните части от полуострова ще остане твърде горещо за края на юни.

Следобедни валежи се очакват и в много райони от Западна и Централна Европа. В южните и източните части от континента ще бъде предимно слънчево, а температурите ще останат все така доста по-високи от обичайните за края на юни.

У нас в неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево, като само на отделни места, главно в източните и планинските райони ще превали и прегърми. Дневните температури ще се понижат още малко и ще се доближат до обичайните за края на юни, между 31° и 36°. През следващите дни обаче отново в почти цялата страна ще бъде опасно горещо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупредиха английските фенове да не изпълняват една от песните си срещу Германия
Предупредиха английските фенове да не изпълняват една от песните си срещу Германия
Лични лекари в Пловдив не са получили парите си за направени ваксини
Лични лекари в Пловдив не са получили парите си за направени ваксини