Над 2 млн. възрастни хора ще получат по 50 лв. към пенсиите си и през ноември

от БНТ
11:08, 21.10.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
млн възрастни хора получат пенсиите ноември

Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за ноември, съобщи премиерът Бойко Борисов в официалния си профил във фейсбук.

„За целта отпускаме близо 106 млн. лв. по бюджета на ДОО. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните месечни възнаграждения. Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до март 2021 г. и го изпълняваме“, посочва премиерът.

Премиерът вече обеща пенсионерите да получават добавка от 50 лв. до края на мандата на това правителство

„В същото време предлагаме от догодина минималната пенсия да стане 300 лв., а от юли вдигаме всички пенсии с 5%. Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа“, допълва в поста си Борисов.

Премиерът посочва още, че ще бъдат отпуснати и близо 23 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата на три гранични пункта - Златарево, Калотина и Кулата. По думите му целта е пунктовете да отговарят на необходимите изисквания за качество и да се облекчи преминаването на хората през тях.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
"Ню Йорк таймс": Доналд Тръмп има банкови сметки в Китай
"Ню Йорк таймс": Доналд Тръмп има банкови сметки в Китай
Румен Радев е дал отрицателен тест за COVID-19 и след пристигането си от Естония
Румен Радев е дал отрицателен тест за COVID-19 и след пристигането си от Естония