Борисов: До края на нашия мандат пенсионерите ще получават добавка от 50 лв.

от БНТ
10:12, 01.10.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Подкрепата от 50 лв. месечно за пенсионерите ще продължи до края на мандата. Това съобщи в официалния си Фейсбук профил премиерът Бойко Борисов. С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите, допълва той. Постът на премиера е по случай Международния ден на възрастните хора, който отбелязваме днес.

Ето и целият текст на съобщението:

"В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора. Не допуснахме COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги.

Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка.

Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства. Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат.

С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите. Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите.

На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като обществото".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Допълнителни часове за подаване на документи за българско гражданство
Допълнителни часове за подаване на документи за българско гражданство
Влогърът Любомир Жечев: Работата в платформи като YouTube ще става все по-доходоносна
Влогърът Любомир Жечев: Работата в платформи като YouTube ще става все по-доходоносна