НОВИНИ

Борисов: По 50 лева за пенсионерите. След пандемията индексираме пенсиите

Александър Марков
от Александър Марков
18:05, 28.09.2020
Чете се за: 01:14 мин.
У нас

По 108 милиона лева месечно струват на бюджета месечните добавки за пенсионерите, но раздаването им ще продължи, увери премиерът Бойко Борисов. След края на заразата от Ковид-19 ще последва индексация на пенсиите.

"По време на пандемията всеки месец ще даваме по 50 лева. И докато има пандемия, ще бъде така. А щом свърши пандемията, вчера говорихме със синдикатите, със социалната министърка, ще го направим и това", каза Бойко Борисов, министър-председател.

Борисов определи резултатите от проведените вчера частични местни избори като "добра представителна извадка".

"От 16 в 9 категорична победа на първи тур на ГЕРБ. В 2 сме на балотаж. Общо 11. В една е една коалиция на "Да, България" с Плевенско, в 2 е БСП, в 3 е ДПС и ГЕРБ - 9", каза Борисов.

Резултатите ясно показват, според премиера, че и в момента БСП и ДПС играят заедно.

"Навсякъде БСП и ДПС играеха заедно. То се разбра, че ще правят коалиция с ДПС. БСП и ДПС", каза министър-председателят.

На бившия си заместник в ГЕРБ Цветан Цветанов Борисов пожела успех.

"А като ги слушаш, нас вече ни няма. Защо? Защото колегата Цветанов реши да си направи нова партия. Добре. Пожелаваме му успех и всички вие трябва да знаете, че не може един човек да стои 20 години до нас, и после ние да кажем - не е добър. Това е все едно да се разведеш и да почнеш да говориш за жена си или за мъжа си лоши работи. Не е красиво. Не е красиво, нали така, щом е бил 20 години? Дето се вика, децата останаха при мен и трябва да се грижим за тях", заяви Борисов.

Жители на Лесидрен благодариха на Борисов, че е първият министър-председател, който посещава селото. В Ловеч Борисов посети катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий", за чието завършване правителството е отпуснало през годините 828 000 лв. Ловчанският митрополит Гавриил награди премиера с Ордена на Ловчанската митрополия "Светите Новоселски мъченици".

"Вие устояхте на огромния натиск срещу Вас - не затворихте църквите нито за Цветница, нито за Великден", каза ловчанският митрополит Гавриил.

"Господ направи така че по никакъв начин не увредихме здравето на хората", каза Бойко Борисов, министър-председател.

Премиерът посети и Частното начално училище "Св. Седмочисленици", което е под егидата на Българската православна църква.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не се предвижда образователната система да премине изцяло към електронно обучение
Не се предвижда образователната система да премине изцяло към електронно обучение
Сраженията в Нагорни Карабах продължават, жертвите са поне 59
Сраженията в Нагорни Карабах продължават, жертвите са поне 59