НОВИНИ

Родители от Русе не искат да затварят детските градини, въпреки COVID-19 в тях

bnt avatar logo
от БНТ
17:12, 28.09.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

В контекста на COVID кризата, властите препоръчват децата в яслена и градинска възраст да си останат у дома и да бъдат отглеждани от близки, ако това е възможно. Малко са семействата обаче, които могат да си позволят това. И децата продължават да се събират.

Цяла група от детска градина "Русалка 2" в Русе е в карантина, след като учителка е дала положителна проба за COVID-19. Всички деца и възрастни, които са имали контакти с 42-годишната детска учителка, са в изолация по домовете си. Засега никой от тях няма симптоми.

Днес родители на деца от останалите групи не скриха, че се страхуват да не би заразата да се разпространи. В същото време споделиха, че стриктно спазват указанията на ръководството на градината, следят за здравословното състояние на децата и ежедневно им мерят температурата преди да ги изпратят.

Според родители в Русе, независимо от зачестилите случаи на разпространение на COVID-19, детските градини не трябва да спират да работят, защото семействата вече са изчерпaли своя ресурс от отпуски.

Казват, че няма да търсят финансово подпомагане от държавата, ако им се наложи да си останат вкъщи отново. Смятат, че има толкова спънки по пътя, че дори не се наемат да кандидатстват.

Автор: Виолета Никифорова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Робот-куче замества хората при опасни задачи
Робот-куче замества хората при опасни задачи
Президентът Радев наложи вето върху промени в Изборния кодекс
Президентът Радев наложи вето върху промени в Изборния кодекс