Повишени мерки за безопасност в училищните столове за хранене заради ситуацията с коронавируса у нас. От Агенцията по храните обявиха, че засилват проверките и контрола.
В Пловдив повечето училища са предпочели кетъринга. Наш екип посети едно от училищата, което е сред малкото, където се готви на място.
Отвориха училищните столове при строги мерки срещу COVID-19
Близо сто деца обядват всеки ден в стола на училище „Д-р Петър Берон". Свалят маските единствено, докато се хранят. Дежурен учител следи за дистанцията и личните предпазни средства.
Помещенията се дезинфекцират 4 пъти. Заради коронавируса не е имало промени в менюто, но разходите за препарати и пластмасови прибори са за сметка на наематели.
Наемателят на училищния стол казва, че услугата се е оскъпила с близо 20 стотинки на купон.
"Преди началото на учебната година имаме редовни проверки дали се спазват изискванията, дали разполагаме с дезинфектанти, топла течаща вода", заяви директорът на ОУ „Д-р Петър Берон" Стефан Кичуков.
Засега не се очаква цената на купоните да бъде повишена.
Автор: Нели Ангелова