НОВИНИ

Отвориха училищните столове при строги мерки срещу COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
18:09, 23.09.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Регионални

От днес започнаха работа ученическите столове. Храненето в тях ще се извършва по определен график, за да няма смесване на класове. В столовете ще се спазват и строги мерки за дезинфекция.

В 11-о основно училище в Стара Загора храненето в стола ще бъде на четири смени през 30 минути. За обяд там ще влизат само по два класа, които са разделени в две редици и на маса ще сядат по две деца, казаха от училищното ръководство.

"Което означава, че няма да има допир между различните класове и по този начин ще има абсолютно безопасно хранене, защото за разлика от кетъринга тук нещата са топли, хубави, пресни и се харесват от децата", каза Желязко Богданов - директор на 11-о ОУ "Николай Лилиев" - Стара Загора.

Между отделните смени в стола всичко ще се дезинфикцира със специален препарат.

"Децата под строгия поглед на учителките не само си дезинфикцират ръцете постоянно, но задължително си мият ръцете преди идване на стола", каза Желязко Богданов.

Всяко дете получава храната си в индивидуална опаковка с еднократни прибори за хранене.

"Взели сме всички безопасни начини, като например хляба, виличката и лъжичката е увита в найлоново пликче, за да няма никой допир до тях. Същевременно в кутийки е тристепенно ядене, което е качествено и хубаво", каза Желязко Богданов.

И павилионът в училището работи при спазване на изискванията за дистанция и безопасност. Директорът на учебното заведение е осигурил на всяко междучасие дежурен учител да следи за пропускателния режим, за да няма струпване на прекалено много ученици.

Автори: Десислава Петкова, Иван Янев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два автомобила се удариха на АМ "Струма" край Благоевград
Два автомобила се удариха на АМ "Струма" край Благоевград
Хронология на шпионажа - три скандални разработки бяха разкрити от службите само за година
Хронология на шпионажа - три скандални разработки бяха разкрити от службите само за година