НОВИНИ

По чудо няма пострадали при срутването на таван на подлез във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 23.09.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Тази сутрин от тавана на варненски подлез падна декоративно пано. Няма пострадали, но подлезът се ползва от възпитаниците на две училища в района.

Очевидци разказаха, че ситуацията е била критична, тъй като сутринта в района е имало много деца. Като по чудо няма пострадали след падането на паното.

През целия ден аварийни екипи разчистваха отломките след падналото пано. То беше премахнато изцяло, за да се избегнат други подобни инциденти.

Подлезът е особено оживен, тъй като от там минават желаещите да разходят домашните си любимци в кучешката градинка наблизо, а над подлеза се намира спирка.

Съоръжението е изградено преди 40 години, а от тогава основен ремонт не е правен. Хората в района разказаха, че многократно са подавали сигнали за лошото състояние на подлеза.

Ето какво отговориха от общината:

Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна: Не е имало признаци, че има някакви напуквания по декоративния елемент, тъй като той има изцяло естетически качества и характеристики в подлеза. Тогава е извършено измазване, боядисване, ремонт на стъпалата и осветлението. Периодично се правят огледи за състоянието на подлезите. Към днешна дата няма констатации от видими напуквания през последния оглед, който е правен.

Автор: Нивелина Няголова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 паралелки от Гимназията по строителство в Благоевград са под карантина
8 паралелки от Гимназията по строителство в Благоевград са под карантина
Румъния преди местните избори - какви са нагласите
Румъния преди местните избори - какви са нагласите