Навални след изписването: Бях ужасно разстроен, когато се видях в огледалото

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
16:46, 23.09.2020
Чете се за: 01:48 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Руският опозиционен лидер Алексей Навални беше изписан от германската болница "Шарите". Той се лекува там в продължение на 32 дни от предполагаемо отравяне с "Новичок". Най-големият критик на Кремъл разказа за дните, които е прекарал на легло, както и какво му предстои до пълно възстановяване.

Първият път, когато се видях в огледалото след 24 дни в реанимация,16 от тях в кома, видях персонаж от "Властелинът на пръстените". И това не беше елф. Бях ужасно разстроен. Мислех, че никога няма да бъда изписан. Но лекарите продължиха да правят своето чудо... Ето, че след 32 дни решиха, че е по-добре да бъда на домашно лечение. Ура! Неврологът ми препоръча да чета много, да пиша в социалните мрежи и да играя игри. Дано от болницата ми предпишат рецепта за PS5.

Навални публикува снимка от болницата

Първите думи на Алексей Навални след изписването му от болницата. Най-яростният критик на Владимир Путин разказва, че дрехите са му големи, не може да хваща нищо с лявата ръка, още не е овладял и писането с химикал. Но е оптимист за своето възстановяване, което по думите на лекарите му, е възможно с много рехабилитация да бъде пълно.

От болница "Шарите" съобщиха, че Навални е в достатъчно стабилно състояние, за да бъде изписан. Твърде рано е да се отхвърлят дългосрочните последици за здравето му. Не се съобщава къде ще продължи лечението, но се твърди, че блогърът иска да се върне в Русия.

Алексей Навални се обясни в любов на съпругата си Юлия

В дните след като излезе от кома, опозиционерът често правеше публикации в социалните мрежи. Намери време дори да се обясни в любов на съпругата си Юлия, с която в дните, в които беше в кома, е трябвало да празнуват 20-ата годишнина от сватбата си. А на твърденията, че е възможно сам да се е отровил, отвърна с ирония.

Владимир Путин е казал на френския си колега: "Навални може сам да е взел отровата". Хубава версия, заслужаваща най-внимателно проучване. Сварил съм си "новичок" в кухнята. Тихичко съм отпил от бутилчица в самолета. Изпаднал съм в кома. А преди това съм се уговорил с жената, приятели и колеги, че ако министерството на здравеопазването настоява да ме откарат в Германия, в никакъв случай да не позволяват това да се случи. Да умра в болницата в Омск и да се окажа в омската морга, където да установят като причина за смъртта "поживя си достатъчно" - ето я крайната цел на моя хитър план. Но Путин ме надхитри. Не минават такива. В крайна сметка като глупак съм прекарал 18 дни в кома, но така и не съм постигнал своето. Провокацията не успя!

Разследването на случая "Навални" продължава. Русия настоява Германия и Франция да ѝ предоставят пълната информация около твърденията си, че 44-годишният блогър е отровен с "Новичок".

Кремъл продължава да отрича да е замесен в инцидента с най-големия критик на властта.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Групировката Хизбула и България - анализ на доктор Матю Левит
Групировката Хизбула и България - анализ на доктор Матю Левит
Прокуратурата с данни за двама руски дипломати, шпионирали в България
Прокуратурата с данни за двама руски дипломати, шпионирали в България