НОВИНИ

Адмирал Ефтимов: Размразени са преговорите за нови корвети за Военноморския флот

bnt avatar logo
от БНТ
13:08, 23.09.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Размразени са преговорите за закупуване на две корвети за нуждите на Военноморския флот. Това заяви във Велико Търново началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Той допълни, че е избрана немска фирма доставчик. По думите му, корабите ще струват 171 млн. лева, като се очаква до края на годината да бъде сключен договор. Парите са осигурени от тазгодишния бюджет.

Адмирал Ефтимов посети Националния военен университет "Васил Левски", където се срещна с ръководния и преподавателския състав на висшето учебно заведение.

Адмирал Емил Ефтимов - началник на отбраната: Заради пандемията преговорите бяха малко отложени, тъй като трябваше да влезем в решителната фаза през месеците март - април с пряко договаряне, когато вече обявихме фирмата победител. В края на месец май, началото на юни, стартирахме преговорите отново и сега на финалния етап, когато трябва да се изчистят всички клаузи по договора и се надявам в близките дни да има развитие по въпроса и той да се придвижи към Министерския съвет и съответно към парламента.

Автор: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строежът на "Саграда Фамилия" няма да приключи през 2026 година
Строежът на "Саграда Фамилия" няма да приключи през 2026 година
Томова с успех на старта на квалификациите на Ролан Гарос
Томова с успех на старта на квалификациите на Ролан Гарос