НОВИНИ

Нови заразени ученици и учители в Благоевград. Цели паралелки са под карантина

bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 23.09.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Още

Нови случаи на коронавирус в училищата в Благоевград. Сред заразените има както учители, така и ученици. Няколко паралелки са под карантина и преминават на дистанционно обучение.

Учениците от 8 паралелки от Професионалната гимназия по строителство и геодезия са под 14-дневна карантина заради преподаватели с положителен PCR тест. Други двама ученика от Професионалната гимназия по икономика са изолирани в общежитие. Заради заразена дванадесетокласничка под карантина е цял клас от Математическата гимназия. COVID-19 има и учителка от Трето основно училище в Благоевград.

Класен ръководител на трети клас от Трето основно училище е с коронавирус. Учителката не се е чувствала добре и не е идвала на работа от миналата седмица.

Васил Чолаков - заместник-директор на Трето основно училище в Благоевград: Тя е със симптоми - липса на обоняние, кашлица и така нататък. Засега от децата никое не е проявило симптоми. Всички преподаватели, особено тези в горния етап, които влизат в повече от един клас, са с шлемове и с маски, в началния етап не е задължително, но колегата е носил шлем.

Учениците от класа ще бъдат карантинирани и ще се обучават дистанционно от друг преподавател.

За всички останали класове в Трето основно училище учебният процес ще продължи нормално, ще продължат да се спазват и всички изисквания във връзка с разпространението на коронавируса.

От РЗИ казаха, че следят строго за спазването на противоепидемичните мерки както в болниците, така и в учебните заведения.

Д-р Веселка Мончева - директор на Дирекция "Надзор на заразните болести" към РЗИ-Благоевград: Контролът се прави навсякъде, но хората са тези, които трябва да спазват и да се самоконтролират сами. Тогава резултатите ще бъдат по-добри.

Предстои всички, които са имали близък контакт със заразените учители и ученици от Благоевград, да се изследват за COVID-19.

Автор: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЗО: Над 2 млн. заразени с COVID-19 седмично, намаляват смъртните случаи
СЗО: Над 2 млн. заразени с COVID-19 седмично, намаляват смъртните случаи
Шестима преподаватели от Варна са с коронавирус
Шестима преподаватели от Варна са с коронавирус