НОВИНИ

Над 40% са гласували електронно на изборите за нов член на ВСС

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:22, 26.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Над 1530 прокурори от цялата страна избират своя нов представител в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Те могат да гласуват електронно или с бюлетина за единствения кандидат Евгени Иванов. Изборът с бюлетина се провежда в Съдебната палата.

1312 от прокурорите са заявили, че ще гласуват дистанционно електронно. Над 40% от тях вече са упражнили правото си на глас. От останалите малко над 220, които ще гласуват с хартиена бюлетина - 44 гласуваха, сред тях беше и единственият кандидат Евгени Иванов, който ще довърши мандата на Даниела Машева в настоящия Висш съдебен съвет, изтичащ след година и десет месеца.

Той гласува в 11:00ч., но отказа коментар, докато не стане ясно какъв е резултатът. За да има избор, трябва да са гласували поне половината плюс един от всички прокурори и повечето от гласувалите да са подкрепили Евгени Иванов.

Изборният ден продължава до 18:00ч. Малко след това ще станат известни и резултатите, като тези от електронното дистанционно гласуване ще излязат почти веднага, а останалите - след като бъдат преброени бюлетините.

Главният прокурор Иван Гешев ще гласува електронно.

Изборът преминава при изключителни мерки за сигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: От другата седмица ще може да се кандидатства за детски кътове във фирмите
Борисов: От другата седмица ще може да се кандидатства за детски кътове във фирмите
Парад на ретро автомобили в Русе
Парад на ретро автомобили в Русе