НОВИНИ

Над 50% от новите случаи във Франция са с "Делта" варианта

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
19:12, 09.07.2021
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Франция вече изисква от всички свои граждани, които пътуват до Испания и Португалия да са напълно ваксинирани. Над 50% от новите случаи във Франция са с "Делта" варианта на COVID-19. Прогнозите са, че до края на седмицата, той ще стане доминиращ. Френският здравен министър предупреди, че до началото на август страната вероятно ще бъде обхваната от четвърта вълна на пандемията.

След затишие на коронавируса, във Франция заразата отново започна да се разпространява бързо. През последните дни новите случаи скочиха до 4000 за 24 часа.

Новите случаи се увеличават с 50-60 процента всяка следваща седмица, каза Оливие Веран, министър на здравеопазването на Франция.

От днес със сертификат за ваксина или с отрицателен тест може да се посещават нощните клубове във Франция. Те подновяват работата си след 16 месечно прекъсване. Много собственици, обаче, отказват да отворят нощните заведения.

Да обясниш на някого, че не може да влезе, защото няма тест... Аз не съм полицай, за да им казвам да се тестват или да се ваксинират, каза Фарид Якуби, собственик на заведение.

Собствениците признават, че не могат да контролират достоверността на сертификатите и тестовете. За това три от четири нощни клуба тази вечер ще останат затворени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специално: Екип на БНТ влезе първи в Центъра по сигнали за изборни нарушения
Специално: Екип на БНТ влезе първи в Центъра по сигнали за изборни нарушения
Бойко Рашков дойде на митинг по повод една година от протестите
Бойко Рашков дойде на митинг по повод една година от протестите