НОВИНИ

Наградиха с 1200 лв. полицаите, които отказаха подкуп от дрогиран шофьор

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:41, 20.01.2023
20858
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Оставиха в ареста сириеца, предложил подкуп от 10 000 евро и скъп часовник на пътни полицаи, след като беше заловен да шофира с три вида дрога в кръвта. Има опасност обвиняемият да извърши нови престъпления, реши Софийският градски съд. Тримата служители на МВР отказали крупната сума получиха от вътрешния министър награди от по 1200 лева.

Сирийският гражданин Ахмад Камиран се яви в съдебната зала с рани по лицето. Стана ясно, че преди ареста младият мъж се е спречкал с друг арабски гражданин заради засичане на пътя и нараняванията му са от това. Разтървали ги полицаите, отзовали се на сигнала. Ахмад направил всичко възможно, за да избегне последвалата проверка за наркотици. Според прокуратурата в нощта на залавянето обвиняемият е предложил няколко подкупа на различни полицейски служители.

"Веднъж е предложил 10-те хиляди евро. После при откарването във ВМА 3000 лева и този часовник, който ще се провери дали е златен, дали е Ролекс", коментира Борис Балев - прокурор СГП.

Полицаите отказали крупната сума получиха днес парични награди от по 1200 лв. Елена Симова, Алек Каленски и Любомир Апостолов бяха отличени от служебния министър Иван Демерджиев на церемония в Националната полиция.

"Такива актове, когато се извършват системно ще доведат до възвръщане на доверието на хората в нашата система. Всяка подобна постъпка ще бъде оценявана", каза Иван Демерджиев.

Подобна сума, предложена като подкуп на пътя, е рекордна, споделят наградените полицаи.

"Това е огромна сума както за нас, така и предполагам за българските граждани и определено е прецедент в МВР. Никога не сме се поблазнили. Реагирахме абсолютно адекватно. Уведомихме началника си на място", каза младши инспектор Елена Симова от СДВР.

"Той се опитваше по всякакъв начин да ни провокира да не бъде тестван за наркотични вещества", допълни старши инспектор Любомир Апостолов от СДВР.

"Спазихме моралните ценности", каза старши инспектор Любомир Апостолов от СДВР.

Ако бъде признат за виновен Ахмад Камиран може да получи до 10 години затвор за опит да подкупи полицаи, а за шофирането след употреба на наркотици до три години.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 000 лева подкуп е предложил Георги Семерджиев на полицай при проверка за алкохол и наркотици
10 000 лева подкуп е предложил Георги Семерджиев на полицай при проверка за алкохол и наркотици
След като дърво падна върху деца в Пловдив: Родителите твърдят, че са подавали по-рано сигнали, че е опасно
След като дърво падна върху деца в Пловдив: Родителите твърдят, че са подавали по-рано сигнали, че е опасно