НОВИНИ

Андрей Ковачев: Подета е безобразна антибългарска кампания от определени медии в РСМ

bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 20.01.2023
Чете се за: 02:10 мин.
По света
Слушай новината

Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи е от малкото европейски и мислещи политици в югозападната ни съседка. Той категорично осъди този вандалски акт и заяви, че такива актове не могат да имат място в Северна Македония. Това заяви в предаването "Още от деня" евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

"За голямо съжаление не постъпват така друга част от политиците и особено медиите. Аз съм ужасен това, което видях - опитите за дискриминация на 22-годишното момче като го нарекоха "българският Ескобар", разпространител на дроги, че имал проблеми с другите момчета, че нямал нищо общо с това, че е българин - секретар на културния клуб. През последните няколко часа е подета безобразна антибългарска кампания от определени медии в Република Северна Македония за търсене на някакъв аргумент - защо едва ли не си го е заслужил това, което му се е случило. Разочарован съм от такава реакция", каза Андрей Ковачев.

Допълни, че от ЕК остро осъждат вандалският акт. Настояват бързо да се разплете случая и да се разбере кой стои зад това.

"Мотивите са кристално ясни - още от първия момент те са го псували, ритали, казали са, че ще го убият, че няма място за българи в Охрид. За един от нападателите се знае, че е от организацията ДПМНЕ", уточни Ковачев.

Според него трябва да има нормализиране на отношенията, но основна задача на политическата класа в Северна Македония е да съдейства за намаляване на дискриминацията и говора на омразата.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евелина Николова и Петър Касабов са Спортист и Треньор №1 на Петрич
Евелина Николова и Петър Касабов са Спортист и Треньор №1 на Петрич
Посланикът ни в Скопие: От седмици има напрежение, вербални атаки и заплахи срещу активисти на българите в РСМ
Посланикът ни в Скопие: От седмици има напрежение, вербални атаки и заплахи срещу активисти на българите в РСМ