НОВИНИ

Борислав Гуцанов: Изчерпахме всички възможности на мандата за съставяне на правителство

bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 20.01.2023
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Според нас изчерпахме всички възможности на мандата за съставяне на правителство - това заяви в студиото на "Още от деня" Борислав Гуцанов, депутат от ПГ на "БСП за България", член на ИБ на БСП.

"Идеята на БСП беше да се направи опит и да се сформира кабинет от всички политически партии, които са представени в Народното събрание. Ние бяхме дали 4 приоритета, които считаме, че няма партия, която да не ги иска и да не говори за тях от парламентарната трибуна или от медиите", подчерта той.

Според него не може в сряда, когато са получили мандата, "Продължаваме Промяната" да кажат същата вечер, че няма да подкрепят БСП, при положение, че 7 месеца са били в едно управление.

"Те направиха редица грешки в това управление, които ние се опитвахме по всякакъв начин да загърбим, за да върви напред развитието на държавата", отбеляза Гуцанов.

За среща в НС днес той посочи, че я оценява високо и отдавна не се е случвало лидерите на 4 политически партии, и то водещите политически партии, да седнат заедно в Народното събрание и да коментират кои са проблемите, които трябва да решава българският парламент. Ключът към решаване на проблемите е преговори, разговори, диалог, за да може хората да почувстват подкрепа и да знаят, че има стабилно управление на държавата.

На въпрос дали структурите на БСП биха искали партията да влезе в едно бъдещо управление при определен формат с ГЕРБ, Борислав Гуцанов отговори:

"Аз не считам, че това е възможно да стане. Нека минат изборите, едва тогава може да се говори за каквито и да е хипотези и възможности, но знаете, че БСП е била най-силната опозиция на ПП ГЕРБ и в момента да се коментират подобни неща мисля, че е невъзможно това да се случи".

По отношение на предоставянето на оръжия на Украйна Гуцанов заяви:

"БСП винаги сме били против даване на оръжие за Украйна, защото считаме, че по този начин ние ставаме пряк участник или се въвличаме в един конфликт, който далеч надхвърля пределите на война между Русия и Украйна".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски тренира двуразово, трима бранители на "сините" с контузии
Левски тренира двуразово, трима бранители на "сините" с контузии
Проблем с хартията за изборите
Проблем с хартията за изборите