НОВИНИ

Наказанието на Меси е дошло от ПСЖ, а не от Галтие

меси завръща групата псж дербито марсилия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:04, 05.05.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие обясни, че не той, а ръководството на френския футболен шампион е взело решение да наложи санкция на звездата на отбора Лионел Меси.

Меси е наказан с отстраняване от състава за две седмици заради неразрешено пътуване до Саудитска Арабия, когато е трябвало да тренира с парижани след загубата с 1:3 от Лориен за първенство в неделя.

Аржентинският нападател, който през юни ще навърши 36 години, е получил конкретна оферта да се присъедини към саудитския клуб Ал-Хилал, според източник на Ройтерс, тъй като той не планира да поднови изтичащия си през лятото договор с ПСЖ.

"Бях информиран от Борда в началото на седмицата за решението за наказание на Меси. Нямам право да го коментирам. Аз съм просто служител на клуба...Решението няма нищо общо с мен. Просто то беше сведено до мен. За съжаление това наказание се прибавя към слабите ни игри напоследък, не мога да го скрия. Периодът не е добър за нас. Имаме поставени цели, играчите работят здраво, концентрирани сме и сме отдадени, но нещата не винаги се получават", заяви Галтие на пресконференция преди неделния мач от Лига 1 срещу Троа.

Столичани са лидери в класирането пет кръга преди края, но неделната загуба съкрати аванса им пред втория Олимпик Марсилия на 5 точки.

ПСЖ отпадна на осминафиналите на Шампионската лига през март след две загуби от Байерн Мюнхен и това до допълнително напрежение в клуба. В същото време бразилската звезда Неймар получи контузия на глезена и се подложи на операция, заради която няма да играе до края на сезона.

Бъдещето на Неймар в отбора също е несигурно, а фенове на ПСЖ протестираха пред къщата на южноамериканеца със скандирания, призоваващи го да напусне.

"Феновете ни трябва да бъдат внимателни с протестите пред домовете на играчите, защото личният живот си е личен живот. Разбирам разочарованието, но може да се протестира на тренировъчната база или пред клубните офиси или на стадиона, но не приемам подобни действия да се извършват пред дома на някого, независимо дали става въпрос за Неймар, или за някой друг", каза Галтие.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И след днешния парламентарен ден не е ясно дали ще има кабинет (ОБЗОР)
И след днешния парламентарен ден не е ясно дали ще има кабинет (ОБЗОР)
Скръб и тъга в Сърбия: Първи ден на траур след масовата стрелба в белградско училище
Скръб и тъга в Сърбия: Първи ден на траур след масовата стрелба в белградско училище