НОВИНИ

Нападателите на бабата от Белозем – рецидивисти с богато криминално минало

bnt avatar logo
от БНТ
16:14, 04.06.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Разкрити са извършителите на грабежа в село Белозем от началото на февруари, при който пострада сериозно 81-годишна жена. Те са с богато криминално минало. От полицията призовават ако има и други пострадали хора от тримата задържани, да сигнализират властите.

За разследването на престъплението тогава на място пристигнаха вътрешният министър и главният прокурор и поеха ангажимент, да намалят драстично битовата престъпност в страната.

Тримата извършители са от село Белозем. Атанас, Ангел и Тодор имат и други сходни престъпления в миналото, за които са осъждани. Това обаче не им е попречило да влязат в дома на 81-годишната Атанаска от Белозем на 8 февруари и да я заплашат с нож. Целта им била грабеж.

Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив: Единият от извършителите я блъска на земята, при това негово действие тя пада на земята и си чупи десния крак в областта на бедрената кост . Другият извършител опира нож в гърлото на жертвата, заплашва я с убийство.

Пострадалата жена и семейството й не пожелаха да коментират случая, но 81-годишната Атанаска вече се подобрява.

Виолета Петрова, кмет на с. Белозем: Вече е по-добре здравословно, доколкото е възможно след това, което й се случи. След този случай има доста засилено полицейско присъствие и надявам се хората да бъдат по-спокойни.

За престъплението, което са извършили тримата мъже – грабеж с причиняване на средна телесна повреда, Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години в условията на рецидив.

Автор Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Расте броят на ухапаните от кърлежи в Русе
Расте броят на ухапаните от кърлежи в Русе
Банско остава временно без автогара
Банско остава временно без автогара