НОВИНИ

Нападнаха треньора на Партизан след разгрома от Цървена звезда

Грозните сцени, които се разиграха по време и след края на мача, засегнаха главно Александър Станоевич

нападнаха треньора партизан разгрома цървена звезда
Снимка: kurir.rs
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:52, 24.09.2024
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът на Сърбия по футбол Цървена звезда нанесе на големия си съперник в местното първенство Партизан едно от най-тежките поражения, след като в 176-ото вечно дерби на страната го победи с 4:0 на неговия стадион. Всичко това отприщи гнева на привържениците на Партизан, а треньорът Александър Станоевич беше нападнат от фенове по време и след мача. Наставникът, който работи за трети път в кариерата в родния си клуб, където е бил и футболист, успя да чуе "Станое, махай се" на полувремето, но истински грозните сцени се разиграха след края на срещата.

Станоевич се появи на пресконференцията с две порезни рани по лицето – аркада над лявото око и лепенка на носа. Първоначално се смяташе, че той е бил удрян от публиката на Партизан, но той отрече. Пред журналистите в залата той каза, че нараняванията са причинени от парчета от счупено стъкло в съблекалнята на клуба. Недоволни фенове блъскаха по прозорците на стадиона, а парчета стъкло раниха треньора, който заяви също така, че няма проблем да си подаде оставката. Но категорично не е съгласен с обвиненията и обидите, че се е продал на някого.

Станоевич беше смятан за един от любимците на феновете заради успехите си в предишните два мандата на стадиона на улица "Хумска" в Белград и именно поради тази причина управата реши да му повери тима. Сега обаче след физическото нападение по всяка вероятност той ще подаде оставка.

Партизан има 22 шампионски титли на Сърбия, с две по-малко от Цървена звезда, като за последен път са вдигали купата през 2017-а година. След 2018-а година обаче кризата там е почти непрекъсната и в резултат на това недоволството на феновете продължава от доста време. Голяма част от ултрасите от Южната трибуна бойкотираха домакинските мачове на клуба повече от година, но това е първият път, когато треньор е нападнат физически.

В самата среща хеттрик за Звезда реализира Шериф Ндиайе, който беше точен в 24-ата, 55-ата и 65-ата минути. Едно попадение добави Катомба Мвумба в последните секунди на първата част.

След девет кръга от първенството Цървена звезда отново изглежда като непоклатим фаворит, водейки с 22 точки и мач по-малко. На 2-ата позиция с 19 е Младост (Лучани), колкото има и новакът ОФК Београд на 3-ата. Партизан заема 9-о място с 11.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди бягат от Южен Ливан, конфликтът между Израел и Хизбула придобива опасни мащаби
Хиляди бягат от Южен Ливан, конфликтът между Израел и Хизбула придобива опасни мащаби
Всяко десето яйце на трапезата ни е украинско
Всяко десето яйце на трапезата ни е украинско