НОВИНИ

Напусналият БСП Николай Иванов: В партията се взимат еднолични решения, превръща се в лидерска

bnt avatar logo
от БНТ
08:16, 30.09.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

През последните 4 години в БСП настъпи една много тежка трансформация, която доведе до промяна в начина на функциониране. БСП се отдалечава от идейната си философия. Взимат се еднолични решения, макар и формално съгласувани. Това заяви в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" депутатът Николай Иванов, който вчера обяви, че напуска БСП. Заедно с още петима негови колеги, вчера те заявиха, че не са съгласни с политиката на Корнелия Нинова и ще завършат мандата си като независими народни представители.

Партията се превръща в лидерска и електорална. Има много тежко разделение между ръководството и инакомислещите, различното мнение не се приема, заяви още Николай Иванов.

Той обаче е категоричен, че социалистите, напуснали левицата, остават на същото мнение относно политиката. Колкото по-скоро се стигне до предсрочни парламентарни избори, толкова по добре за българските избиратели. Оставаме твърда опозиция както сме били досега и по никакъв начин няма да подпомагаме кворума, категоричен е социалистът.

Начинът на избор на новото ръководство предполага липса на каквато и да е съпротива срещу всички решения, допълни още депутатът.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автоинструкторите готвят протести заради предложенията за промени при шофьорските курсове
Автоинструкторите готвят протести заради предложенията за промени при шофьорските курсове
Порой и силна градушка в Истанбул
Порой и силна градушка в Истанбул