НОВИНИ

Наско Сираков: Не съм зависим от генералния спонсор, Ивков може да бъде единствено шеф на правния отдел

наско сираков съм зависим генералния спонсор ивков единствено шеф правния отдел
bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 09.04.2023
5347
Чете се за: 07:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков беше специален гост в предаването "Арена спорт", за да коментира сътресенията в "Синия клуб" след изминалото в четвъртък Общо събрание, след което стана ясно, че Ивайло Ивков повече няма да изпълнява функциите на изпълнителен директор, което от своя страна доведе и до оставката на старши треньора Станимир Стоилов.

В интервюто Сираков увери, че никога не е бил поставян под какъвто и да е било натиск от генералния спонсор на Левски, макар да призна, че отборът е финансово зависим от него. Собственикът на "сините" допълни още, че е прекарал най-тежката си нощ след напускането на Стоилов вчера вечерта.

"Не смятам, че Левски е разграден двор. Изминалата нощ беше, може би, най-тежката за мен. Съжалявам много за решението на Мъри, но се стигна до тази ситуация. Той изложи неговата гледна точка, а аз сега ще кажа моята. Стоилов още преди два месеца съм му казал, че Иво Ивков, за мен, е приключил първо от човешка гледна точка и второ като изпълнителен директор в Левски. Решението да не го уволня още тогава беше лично мое и бе взето в името на Левски. До всичко това се стигна заради крайно неуважително решение към мен и към генералния спонсор. Ивков е една некомуникативна личност, която отблъсква много хора от клуба и извън него. Най-малкото гледа в различна посока от моята, а и освен това излъга пред медиите, че не е бил поканен на срещата в НАП", започна Сираков.

"Опитах се да убедя Стоилов, че проблемите на Иво Ивков не са с генералния спонсор, а с мен. Заклевам се във внучките ми, че през последните шест месеца никога не ми е било поставяно условие да уволня Иво Ивков. Клубът е изцяло зависим финансово от спонсора, да. В момента има идея сред организираните фенове да накарат г-н Мило Борисов и спонсорът да се оттеглят от клуба, за да остана аз сам и впоследствие да им депозирам акциите. Това обаче никога няма да се случи, защото по този начин бих предал цялата "синя" общност", допълни той.

Бившият футболист говори и за своите опити да задържи на "Герена" Станимир Стоилов, споделяйки, че едно от условията на наставника, за да остане е било "просто неизпълнимо".

"Три дни разговарях с него в опит да го задържа, но просто едно от неговите условия беше неизпълнимо. Уверих го и по време на Общото събрание, че Иво Ивков ще остане на работа в клуба, макар и на друг пост, но това не бе достатъчно. Когато гледам как хората от сдружението се хвърлят да спасяват Иво Ивков сега, честно казано съжалявам, че не съм го уволнил още преди една година. Готов съм на всичко, за да задържа Станимир Стоилов с изключение на това Ивайло Ивков да бъде изпълнителен директор. Той може да бъде шеф на правния отдел и нищо повече. Стоилов не е затворена страница. Все още нямам вариант за негов заместник, но ще го измислим. Признавам си, че вчера дори до пресконференцията вярвах, че има шанс Мъри да размисли. Това е възможно най-дълбоката рана за Левски, тъй като Стоилов е емблематичен треньор, но ще трябва да се справим и без него. Не съм водил преговори с нито един треньор", заяви Наско Сираков.

"Винаги съм готов да направя така, че Мъри да работи на "Герена". Когато говориш обаче, трябва да си много добре запознат с материята. Той каза, че клубът е бил на печалба през миналата година, а в действителност той е на финансова загуба. Ако в действителност печелехме, от НАП щяха да ни запорират веднага, защото не си плащаме задълженията. Клубът е на финансова загуба от 1 млн. лева през миналата година", допълни собственикът на "сините".

Сираков разкри и малко повече за това в кой момент се е стигналo до разрива между самия него и Ивайло Ивков, който отключи катаклизмите в Левски.

"Състоянието на Левски е много по-добро отколкото преди година и половина. Иво Ивков на практика не е уволнен, така че той ще продължи да си изпълнява задълженията, докато не бъде отписан от поста изпълнителен директор. Ивков знае защо се стигна дотук - заради неговото изключително арогантно и невъзпитано отношение към мен. Мъри е бил свидетел на всичко това. Ние уж се разбрахме и Ивков дойде лично да ми се извини, но ден по-късно даде пресконференция, на която отново се обърна срещу мен. С такива хора просто не мога да работя. Ако е бил пък толкова недоволен от генералния спонсор, Ивков можеше да прекрати договора само с един негов подпис. В договора за управление няма никакви неустойки", категоричен бе легендарния бивш футболист на Левски.

Накрая Наско Сираков за пореден път обеща, че няма да си тръгне от Левски, докато клубът не бъде спасен и намекна, че се подготвят "доста сериозни неща"

"Аз съм обещал, че ще спася Левски и това неминуемо ще се случи много скоро. Как точно? Ще разберете скоро. Подготвяме доста сериозни неща", завърши Наско Сираков.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йотова: Кабинет не може да има с молби и задкулисни договорки, партиите да проявят разум
Йотова: Кабинет не може да има с молби и задкулисни договорки, партиите да проявят разум
Празнично засаждане на 12 000 дръвчета организират в Благоевград
Празнично засаждане на 12 000 дръвчета организират в Благоевград