НОВИНИ

Сирия също изстреля ракети към Израел, те отговориха с удари по Голанските възвишения

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:32, 09.04.2023
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Слушай новината

Напрежението в Близкия изток продължава да ескалира. Ракети са били изстреляни тази сутрин от Сирия към израелската територия. В отговор Израел нанесе ракетни удари по Голанските възвишения. Независимо от ескалиращото напрежение, в много израелски градове се проведоха масови протести срещу съдебната реформа.

С почитане паметта на загиналите при двете атаки в петък започнаха антиправителствените протести в Израел. Заради терористичните нападения полицията призова демонстрациите да бъдат отменени. Организаторите на протестите обаче се съгласиха да не провеждат единствено шествията.

Отново масови протести срещу съдебната реформа в Израел

"Проблемът със сигурността е заради правителството. Бенямин Нетаняху уволни министъра на отбраната. Армията е против реформата. Всичко това създава криза със сигурността", казва един от протестиращите.

Демонстрациите срещу съдебната реформа в Израел продължават вече 14 седмици. Това е най-масовото недоволство в историята на страната.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обаче не се отказва от опитите си да промени съдебната система. Ако реформата се състои, част от правомощията на висшите съдии ще бъдат прехвърлени на изпълнителната власт.

Палестинската групировка "Бригадите на Ерусалим" пое отговорност за ракетното нападение срещу Израел през нощта. В отговор израелските военни са изстреляли 6 ракети срещу Голанските възвишения - територия, която Израел анексира през 1981 г., но международната общност продължава да я признава за сирийска.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йотова: Кабинет не може да има с молби и задкулисни договорки, партиите да проявят разум
Йотова: Кабинет не може да има с молби и задкулисни договорки, партиите да проявят разум
Празнично засаждане на 12 000 дръвчета организират в Благоевград
Празнично засаждане на 12 000 дръвчета организират в Благоевград