НОВИНИ

Настимир Ананиев: Борисов се опитва да потули бунт в ГЕРБ като говори за пари за общини

bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 12.11.2023
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

С говоренето за пари за общините Борисов се опитва да потули един лек бунт в ГЕРБ. Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

"Иска да си задоволи кметовете, защото те са там за 4 години. Има много кметове, които решават да стават независими, видяхме от президентството, че протягат ръка към някои кандидати".

По думите му ГЕРБ "малко се разпада", а Борисов "си уволни депутат", визирайки напусналата парламента Славена Точева.

"Единствената критика на г-н Борисов от снощи беше срещу думата сглобка. Извади от торбата с димките още три тези - говори за данък сгради, за недвижими имоти - все неща, които са предложени от хората, които седяха до него".

Ананиев обясни, че в ПП-ДБ също има разногласия относно промяната на данък сгради, но ако текстът бъде приет, всяка община ще може да решава сама дали и как да увеличи таксата.

"Борисов искаше го представи сякаш ПП-ДБ правят нещо, което по някакъв начин ще навреди. Самите данъци не са пипани от 2010 г.", каза депутатът.

Според Ананиев е сюрреалистично Борисов за говори за корупция "в деня, когато Барселонагейт стана Истанбулгейт". Посочи, че в бюджета са предлагат инвестиции от 12 млрд. лева, от които 1 млрд. са за фонд за общините. Проблемът в общините обаче е, че никой няма готови проекти, посочи депутатът.

"Държавата казва - ето пари за всички и те казват - нямаме проекти, нямаме административен капацитет да си напишем проекти. Предадминистративната готовност в общините е на много ниско ниво".

Настимир Ананиев попита Бойко Борисов ще даде ли поименен списък на пенсионерите, чиито доходи да бъдат замразени, след като смята, че пенсиите не трябва да се вдигат.

Вижте разговора във видеото

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Девора Аврамова спебели среброто при жените на балканския шампионат по крос кънтри в Пирдоп
Девора Аврамова спебели среброто при жените на балканския шампионат по крос кънтри в Пирдоп
ЦСКА гостува на Крумовград в търсене на задължителен успех
ЦСКА гостува на Крумовград в търсене на задължителен успех