НОВИНИ

Ферарио Спасов загина при автомобилна катастрофа край село Шереметя

ферарио спасов загина автомобилна катастрофа село шереметя
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
00:46, 12.11.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Български футбол
Слушай новината

Известният футболен треньор Ферарио Спасов е загиналият при автомобилната катастрофа вчера по главен път София - Варна, в района на село Шереметя.

Спасов, който в момента е треньор на тима на Дунав (Лом) от Северозападната Трета лига, се е прибирал към дома си в Ловеч след мача на неговия тим в Горна Оряховица.

Той е пътувал с личния си автомобил, когато край търновското село Шереметя е бил ударен от автомобил, който се е движил с превишена скорост и е навлязъл в насрещното платно.

Ферарио Спасов е роден на 21 февруари 1962-а година, истинска легенда на футбола в Ловеч. Като играч на местния Осъм има повече от 350 мача, играе за кратко и в Спартак (Плевен). Като треньор на Литекс (Ловеч) е шампион като старши треньор през 1999-а година и като помощник на Димитър Димитров сезон по-рано. Носител е на Купата на България през 2001-а година, а също така в кариерата си е бил начело на ЦСКА, Ботев (Пловдив), Берое, юношеският национален отбор на България, Спартак (Варна), Монтана и още много клубове.

БФС изказа съболезнования към близките и роднините на Спасов.

"Българският футболен съюз изказва искрените си съболезнования към близките и роднините на знаменития състезател и треньор Ферарио Спасов, който ни напусна вчера на 61-годишна възраст. Един от най-успешните специалисти в модерната история на българския футбол ще остане в историята като легенда на ловешкия Литекс, с който печели титлата и Купата на България, а в продължение на три години е начело и на юношеския национален отбор на страната до 17 години.

Поклон пред светлата му памет!".

Един от бившите клубове на специалиста - Етър, също отдаде почит на Спасов, който води и юношеския национален отбор на България до 17 г. в продължение на три години.

"В зловеща катастрофа край великотърновското село Шереметя от този свят си отиде големият футболен треньор Ферарио Спасов. Наставникът, с когото през пролетта на 2016 г. “Етър” се завърна там, където му е мястото – в професионалния футбол, като извоюва 15 победи от 15 мача. Човекът, чиито думи бяха: „Етър” е моят избор, защото уважението на хората няма цена!”

Сбогом, Феро! Завинаги един от нас! “Етър” изказва своите искрени съболезнования на близките му за непрежалимата загуба!".

Трагедия разтърси и волейболните среди вчера. Президентът и основен треньор на клуб Олимпиец (Плевен) - Стефка Великова и двама от волейболистите на клуба загинаха при тежка катастрофа.

БНТ изказва съболезнования на близките на загиналите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как законодателствата на различни страни по света уреждат въпроса със смяната на пола?
Как законодателствата на различни страни по света уреждат въпроса със смяната на пола?
Реал Мадрид разгроми Валенсия на "Сантяго Бернабеу"
Реал Мадрид разгроми Валенсия на "Сантяго Бернабеу"