НОВИНИ

Настимир Ананиев, ПП: Чухме как беше разобличен Слави Трифонов за всички неистини

bnt avatar logo
от БНТ
20:10, 13.06.2022
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Показахме, че има пет депутати с морал и съвест. Аз мисля, че ще има и повече, така в "Още от деня" депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев коментира решението на петима депутати от "Има такъв народ" да напуснат редиците на партията си и да подкрепят правителството.

Важното е, че днес чухме как беше разобличен г-н Слави Трифонов за всички неистини, които каза във вчерашното си интервю.

"Това интервю провокира повечето от тези хора, може би, да вземат финално тяхното решение", заяви Ананиев.

По думите му в момента се води битка за България и сега е важно всеки на коя страна ще застане. Дълг на всеки един народен представител е да работи за България.

Ананиев призова народните представители, които имат морала и съвестта, да подкрепят реформите, които са заложени. Много ясно сме посочили приоритетите си - бюджет, закон за КПКОНПИ, подпомагане на бизнеса и законопроекти, които досега са бавени по различни причини, допълни той.

Премиерът Кирил Петков: Мафията току-що загуби коалиционния си партньор

Според зам.-председателя на БСП Атанас Зафиров няма нищо изненадващо в случващото се днес, тъй като тези процеси зреят отдавна.

"В Народното събрание групата на "Има такъв народ" показваше признаци на различност и по време на гласувания, и в различни декларации, и редица други неща, така че аз лично не съм изненадан от този ход. Чутото от пресконференцията на Радостин Василев е доста стряскащо като констатации", отбеляза той.

Зафиров подчерта, че от изнесената на брифинга информация става ясно, че причината за решението на Слави Трифонов да оттегли министрите си и да напусне коалицията е единствено и само власт и пари. Беше потвърдено още, че темата Македония не съществува.

БСП остава в коалицията и подкрепя актуализацията на бюджета

Атанас Зафиров призна като слабост факта, че 6 месеца правителството работи без програма. Съвсем логично е правителството да продължи работата си, като в състава му продължат да бъдат партиите, които в момента участват в управлението, както предложи и г-жа Нинова вчера. Той коментира обаче, че очевидно в "Има такъв народ" диалогът е бил прекъснат.

По думите му битката за постове и многомилиардни средства доведе до създалата се ситуация. Затова сега е моментът да се говори повече за политики.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сонко Сундберг се присъедини към лагера на Левски, "сините" тренират двуразово
Сонко Сундберг се присъедини към лагера на Левски, "сините" тренират двуразово
Теодор Салпаров ще играе за волейболния шампион Хебър и през следващия сезон
Теодор Салпаров ще играе за волейболния шампион Хебър и през следващия сезон