НОВИНИ

Настимир Ананиев за следващия управител на БНБ: Бих подкрепил кандидат, който идва от чужбина

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 16.03.2022
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

За мен е най-важно да бъде избран един професионалист, и аз лично бих подкрепил такъв, който идва от чужбина. Когато си част от политическа формация, ти имаш политически пристрастия. А кандидатът трябва да бъде професионалист, експерт, който няма такива пристрастия. Всяка една формация ще излезе, и ние когато сме готови, ще заявим каква е нашата позиция по темата. Ние имаме добри експерти. Това каза Настимир Ананиев - депутат от "Продължаваме промяната" в предаването "Още от деня" по повод избора на управител на БНБ.

Ние трябва да заложим на човек, който не е обвързан политически, отново напомни Ананиев.

"Не говорим за един човек, а за трима, трябва да изберем и подуправители и когато избираш трима човека, не трябва да подминаваме и да кажем дайте бързо да изберем едни хора, но когато сме в четворна коалиция е хубаво нещата да отнемат колкото време е нужно. Продължаваме да работим по коалиционното споразумение на четирите формации", категоричен бе Ананиев.

Настимир Ананиев коментира и Плана за възстановяване.

"Планът за възстановяване е в полето на Брюксел и очакваме до 10 дена Урсула фон дер Лайен да посети България и да потвърди, че нещата,които сме заявили ще се случат по начина по който сме ги заявили. Самият план беше забавен от ГЕРБ, а в момента критикуват, че това забавяне идва от това правителство, което не е така", коментира депутатът от "Продължаваме промяната".

Той коментира и бежанската вълна у нас от Украйна. "Създаде се кризисен щаб, системата заработи, бях във Варна, страхотна организация, посрещнахме един от автобусите с украинците, посрещат ги, регистрират ги, има храна, памперси, дрехи, обувки, всичко е организирано, държавата си влиза в ролята", заяви Ананиев.

Ананиев каза, че в момента има икономически кръгове, които се опитват да притиснат правителството и да го свалят.

"За олиото цената трябва да се определя от реколтата миналата година. За мен това е чиста спекула и вид мародерство срещу българските граждани, по време на криза, по време на конфликт до нас някой да се възползва от тези обстоятелства и това не е редно", заяви Ананиев.

"Има бизнес който е зависим и който му натискат бутоните политически и икономически кръгове", допълни още той.

"Не ме притесняват избори. Въпросът е, че българските граждани виждат какво правим и какво се опитваме да правим", отговори Ананиев на въпрос дали управляващите се притесняват от предсрочни избори.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът се срещна с израелския писател и политик проф. Михаел Бар-Зоар
Президентът се срещна с израелския писател и политик проф. Михаел Бар-Зоар
НАТО потвърди позицията си, че няма да разполага сили в Украйна
НАТО потвърди позицията си, че няма да разполага сили в Украйна