НОВИНИ

"Наздравица от песни" ще звучи в ефира на БНТ2 в новогодишната нощ

bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 17.12.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Любопитно
Слушай новината

Телевизионният център на БНТ в Благоевград подготвя традиционния празничен концерт „Наздравица от песни“, който ще се излъчи в новогодишната нощ в ефира на БНТ 2.

В него участват известни изпълнители на македонски народни песни, както и млади автори, които вече са харесвани и обичани от публиката. 10 изпълнители участват с по две македонски песни в сценария на телевизионния формат. Част от музикалните творби са авторски.

„Песните, които ще звучат са от Пиринската фолклорна област. Имаме имена като Илия Луков, Иван Дяков, които са характерни. Много млади изпълнители тази година ще видят нашите зрители. Трябва да се даде път и на младите изпълнители“, казва Деси Димчева.

Заведението към учебната база на Югозападния университет в Благоевград, телевизионерите превръщат в стилна снимачна площадка. А студенти от катедрата по „Хореография“ пресъздават магията на красивата македонска музика с езика на танца.

Заради противоепидемичните мерки през годината продукцията „Наздравица от песни“ е рядка възможност за артистите отново да общуват със зрителите и да предадат енергията на творчеството си на екран.

„Особено за Нова година, след тези лоши дни, които преживяваме, след тези тъжни неща, които чуваме, сега това е толкова весело нещо. И съм много щастлива. Нужни са ни повече песни“, казва Вили Рай.

И телевизионният екип, и изпълнителите, и танцьорите, които участват в „Наздравица от песни“, вярват, че македонската народната музика пренася мъдростта на времето и разтваря сетивата за по- добро настроение. А най-прекият път, за да достигнат посланията от Пиринския фолклор до зрителите и да им дарят радост и наслада, едновременно в стотици домове, е телевизията. Не пропускайте концерта, създаден с много любов и професионализъм в новогодишната нощ, малко след 22.00 часа по БНТ 2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Поморие организират благотворителен коледен базар
В Поморие организират благотворителен коледен базар
Даниел Николов стартира трудно на турнир по бадминтон в Милано
Даниел Николов стартира трудно на турнир по бадминтон в Милано