НОВИНИ

23 са засегнатите от наводненията семейства в Смолянско, 4 села все още са откъснати от света

bnt avatar logo
от БНТ
12:25, 17.12.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Регионални
Слушай новината

15 села в Смолянска област все още са без тока, аварийните екипи са затруднени в работата си, тъй като населените места са труднодостъпни. И днес продължава укрепването на пътя, който пропадна и остави без достъп близо 500 души в 4 села в община Девин. Зам.-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров в момента е в Смолян, за да обясни как ще бъдат подпомогнати засегнатите семейства. Те до момента са 23. Помощта ще бъде финансова и с хранителни продукти.

Красимир е сред хората, които ще кандидатстват за помощ за справяне с щетите от бедствието. Заради тежката ситуация в региона, сервизът му изцяло е спрял работа.

"Тъй като не мога да се оправя самичък, искам някаква помощ да се окаже, също вътре в гаража ми остана и колата разглобена, която и тя е горе долу наполовина пълна с вода", казва Красимир.

Пострадалите очакват финансовата помощ от държавата, но се надяват и на генерално решение на проблемите с инфраструктурата в района.

Четири родопски села продължават да са откъсни от света. Над 300 души са се подписали до момента и настояват за спешен ремонт на пътя от село Тешел до село Кестен и укрепване на подпорната стена.

Ваклин Куцев кметски наместник на с Жребово каза: За момента проблема е общ какъвто е за село Триград , нямат достъп за всички необходими неща, това са за Жребово, Триград, Кестен и Водни пад. Пътят е откъснат недостъпно.

Тази нощ пропадна и част от подпорна стена в района на пътя Доспад - Девин, в района на село Тешел. Движението в участъка е ограничено за тежкотоварни автомобили и се извършва само в едната лента.

Репортер: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Кирил Петков на първо работно посещение в Брюксел (Снимки)
Премиерът Кирил Петков на първо работно посещение в Брюксел (Снимки)
Откраднаха част от покрива на театъра в Благоевград
Откраднаха част от покрива на театъра в Благоевград