НОВИНИ

Не беше открит изчезналият младеж от Карлово

bnt avatar logo
от БНТ
22:46, 08.05.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Регионални

21-годишният младеж, който изчезна около водопад над Карлово, не беше открит. Той е в неизвестност от вечерта на 5-ти май и е обявен за издирване.

В третия ден от търсенето се проведе мащабна операция, в която участваха всички служители на полицията, водолази, представители на НП "Централен Балкан" и доброволци.

За последен път младежът бил забелязан на моста до местния ВЕЦ. От там изпратил снимка с водопада на своя приятелка. Хората, с които е бил на излет в деня на изчезването, разказали на полицията, че бил употребил два вида алкохол. На слизане към града, момчето тръгнало по най-трудната пътека към водопада.

Сълко Литов - началник на РУП-Карлово: На моста намерихме зелена раница, в която е суитчерът - тъмночервен на цвят, с който е бил облечен през деня, бяла тениска, телефона на лицето, дебитна карта, лична карта, портфейл.

В района често идвали деца и младежи да се къпят в реката, въпреки че по това време на годината водите са много буйни.

Иван Видолов - ръководител на ВЕЦ-Карлово: Опасно е къпането във водоема, водата е студена, дълбоко е и винаги има предпоставки за злополуки.

Едната от версиите, по които работи полицията, е, че младежът може да е паднал в реката. В операцията по издирването му участваха и водолази от Пловдив.

Комисар Георги Мангараков - началник на РДПБЗН-Пловдив: Вирове, оглед и където се налага ще влезат и ще преценят да не би самото тяло да е затиснато.

Беше претърсен целия район на реката, с дължина около 12 км.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кишишев начело на Черноморец
Кишишев начело на Черноморец
Германия оповести и програмата на първенството
Германия оповести и програмата на първенството