НОВИНИ

Стефан Командарев за киното след карантината

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:49, 08.05.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Култура

Какво ще бъде киното след карантината и промяната. Ще има ли нови посоки и правила за големия екран.

За режисьора с докторска титла, покорил европейския екран, извънредната ситуация дава своите уроци и време за четене, размисъл и нови проекти. Филмът, който завършва трилогията след "Посоки" и "В кръг" - "Ало", вече е с готов сценарий.

Стефан Командарев: Естествено предвид новата ситуация ми хрумнаха промени, които заедно със съсценариста Симеон Венциславов обсъждаме. Едновременно с това ми дойде и дея и за друг филм.

Галя Крайчовска: По-емоционално ли ще стане киното, за сметка на ефектите?

Стефан Командарев: Моето кино и европейското, камерно, психологическо и смятам, че сега след пандемията ще има едно по-голямо завърщане и акцент към подобен тип кино, към човека, психиката му и това, което преживява. За известно време ще трябва да позабравим за батални сцени, епизоди със стотици хора масовка. Естествено вирусът отново ще ни даде някакъв урок.

Вече се обсъждат и нови снимачни правила. 4 квадратна метра лично пространство за всеки от екипа, без масовка, а целувките и прегръдки да се избягват.

Стефан Командарев: Това с целувките ми напомня любимия момент от този филм - ето плаката - "Ново кино Парадизо". Помните, че там имаше изрязани целувки. Така че целувките винаги ще имат място във филмите, дори и и в такава ситуация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унищожена е единствената колония от голям корморан по Северното Черноморие
Унищожена е единствената колония от голям корморан по Северното Черноморие
Туроператори поискаха ясни правила как ще работят в условия на коронавирус
Туроператори поискаха ясни правила как ще работят в условия на коронавирус